Els Museus d’Olot sortegen una estada d’una nit per a dues persones als Pavellons Les Cols durant la Fira de Sant Lluc

Olot Cultura ha organitzat una sèrie d’activitats el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, tant per al públic olotí com per als visitants, que complementaran la programació de la Fira de Sant Lluc. Entre les iniciatives més destacables, es troba el sorteig d’una nit als Pavellons de les Cols entre les persones que visitin els Museus d’Olot o el concert d el músic i folklorista Artur Blasco.

Durant la Fira de Sant Lluc, els Museus d’Olot tornaran a organitzar un concurs entre tots aquells que els visitin entre el 17 d’octubre i el 29 de novembre. Aquest any se sortejarà una nit per a dues persones a Les Cols Pavellons d’Olot. Podran participar en el sorteig tots aquells que visitin el Museu de la Garrotxa, el Museu dels Volcans o el Museu dels Sants, i omplin les butlletes que hi trobaran. Els Museus també organitzen activitats especials amb motiu de la Fira de Sant Lluc i celebraran jornades de portes obertes els dies 17 i 18 d’octubre.

Dissabte 17, a les 12 del migdia a la Sala Oberta 2, Antoni Monturiol i Magda Pujolàs oferiran una visita guiada a l’exposició sobre els cartells de Miquel Plana, inclosa dins les activitats en homenatge a aquest artista. També el dissabte, a les 4 de la tarda al Museu dels Sants, s’ha organitzat una jornada d’anàlisi i reflexió al voltant de l’obra literària de Vayreda, amb motiu de l’exposició ‘Marian Vayreda. Llum i ombres’. Hi intervindan la doctora en Filologia i comissària de l’exposició, Mita Casacuberta; els professors de Filologia Catalana, Enric Cassany i Joaquim Maria Puigvert, i el músic i professor Jaume Ayats. Diumenge 18, a 2/4 de 10 del matí, l’aparcament del Consum serà el punt de trobada per iniciar una ruta per l’Alta Garrotxa, conduïda pel dramaturg i novel·lista Carles Batlle, que recorrerà els indrets que apareixen a la novel·la La punyalada de Marian Vayreda. També diumenge, a la plaça Clarà, l’artista Duvan organitzarà un taller a partir de caixes de cartró reciclades, que passaran a esdevenir elements estètics, amb l’objectiu de servir de vestits que puguin ser exposats al Museu de la Garrotxa. A les 12 del migdia s’hi organitzarà el taller de creació dels vestits i a les 5 de la tarda, hi haurà una desfilada i exposició dels vestits creats pels participants.

Pel que fa a la programació musical, dissabte 17, a les 8 del vespre, la sala El Torín acollirà el concert del músic i folklorista Artur Blasco, que al llarg de 50 anys ha recopilat 1.500 cançons populars des de la Vall d’Aran fins a la Garrotxa. Presentarà el seu darrer treball, Pirineu. Cançons de vetllades vora el foc, un llibre disc on recopila i interpreta dotze cançons populars, entre les quals n’hi ha alguna de procedent de la Garrotxa, com Les noies d’Olot. L’entrada al concert és gratuïta però cal recollir una invitació al Teatre, a Can Trincheria i, si en queden de disponibles, el mateix dia del concert a la taquilla de la sala El Torín. Divendres 16 d’octubre, a les 10 de la nit a sala La Carbonera, també es podrà gaudir del concert de Marco Mezquida Trio.

Coincidint amb els 700 anys de la Fira de Sant Lluc, l’Institut Municipal de Promoció i Olot Cultura han coeditat un nou volum de la col·lecció Contes de la faràndula dedicat a l’aniversari. Els autors són Tavi Algueró i Josep Reixach. El conte es presentarà aquest dissabte 10 d’octubre a les 6 de la tarda al Pati de l’Hospici. Hi serà present algun dels personatges del conte i també hi haurà una màquina del temps. S’explicarà el conte, tothom qui vulgui el podrà comprar i els autors el dedicaran.

Notícies relacionades:
– La Fira de Sant Lluc incrementarà les activitats i els espais firals amb motiu dels seus 700 anys d’història
– L’Ajuntament d’Olot ampliarà la mostra ramadera de la Fira de Sant Lluc amb un terreny de nova adquisició amb motiu de l’edició número 700
– La Fira de Sant Lluc compleix 700 anys i tindrà un programa d’activitats especial per celebrar-ho

x