ERC d’Olot ha presentat propostes alternatives als pressupostos del 2016 que prepara l’equip de Govern

El grup municipal d’Esquerra a Olot ha presentat una proposta alternativa al pressupost que prepara l’equip de Govern per al 2016. El vot d’Esquerra vindrà condicionat per la proposta que l’equip de Govern porti a aprovació, en funció de si xoca o no amb l’esperit dels plantejaments dels republicans.

La majoria absoluta que suposa el pacte de govern a Olot entre Convergència i Unió i el PSC ha canviat el plantejament d’Esquerra sobre els pressupostos del 2016. Els republicans han presentat una proposta alternativa amb diversos punts que els agradaria que apareguessin als pressupostos. Volen que les aportacions familiars a les escoles bressol, l’escola de Música i l’Escola d’Expressió s’acostin a les que feien el 2009. També volen que s’endegui el compromís de treballar per a la dignificació dels espais de l’Escola d’Arts i fer els passos corresponents perquè s’iniciï el projecte de l’Illa de Can Sacrest.

Esquerra vol també que s’apliquin les primeres fases del pla de barri de Sant Miquel i preparar un pla específic per al Barri Vell d’Olot. Els republicans també aposten per augmentar el parc d’habitatges. Una altra proposta demana la partida necessària per elaborar el projecte definitiu dels usos de l’hospital vell. Esquerra també creu que és necessari aportar una partida per elaborar la consulta ciutadana per decidir la reforma del Firal. El vot d’Esquerra vindrà condicionat, no tant per si l’equip de govern accepta o no algun dels punts proposats, sinó per si la proposta que l’equip de Govern portarà a aprovació xoca o no amb l’esperit de les demandes dels republicans.

Entre la resta de punts que proposa Esquerra, es troben la destinació de partides a elaborar un projecte de viver d’empreses, l’aprovació del projecte definitiu de l’estadi municipal de futbol, l’inici de la primera fase, la construcció de les noves instal·lacions dels camps del Morrot, la creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, l’augment de la dotació de les Festes del Tura a un cicle de concerts de gran format a la plaça de braus o l’obertura d’un espai d’art contemporani. Pel que fa a les ordenances fiscals, volen la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics. També proposen que s’elimini la partida d’ingrés corresponent als correbous que s’insisteixi a la conselleria de Territori per incloure Olot en el Sistema Tarifari Integrat de Catalunya.