L’Ajuntament d’Olot inicia una actuació per eliminar larves de mosquit tigre al voltant dels centres educatius de la ciutat

Olot engega avui una campanya d’eliminació de les larves de mosquit tigre. L’actuació es concentra en 25 punts propers als instituts, escoles i llars d’infants de la ciutat, així com a l’entorn del Centre d’Atenció Primària del Passeig de Barcelona. Té un cost que ronda els 1.200 euros, i es centra al voltant dels centres educatius per reduir els atacs del mosquit tigre als infants.

El mosquit tigre arriba a Olot l’any 2013, però no és fins aquest 2015 quan les seves picades han afectat a tothom. La proliferació d’aquesta espècie ha portat a l’Ajuntament a iniciar diverses actuacions centrades en protegir els nens i nenes de la ciutat. Per aquest motiu al voltant dels instituts, escoles i llars d’infants s’ha començat a eliminar els punts d’aigua estancada, ja siguin en espais públics o privats, a més de repartir fulletons amb informació sobre el cicle de vida del mosquit tigre. La intervenció més destacada, però, consisteix en l’abocament d’un producte biològic als embornals propers a les 25 zones determinades, que elimina les larves de l’espècie. Aquests treballs tenen lloc entre avui i demà, i a banda dels centres educatius, també s’actua als voltants del Centre d’Atenció Primària.

L’actuació per eliminar les larves de mosquit tigre properes als centres educatius d’Olot tindrà un cost de 1.200 euros, aproximadament.

 

Notícies relacionades:
– El mosquit tigre prolifera a la Garrotxa gràcies a les pluges dels derrers dies