La Generalitat atorga 511 beques menjador per als alumnes de la Garrotxa

La Generalitat ha atorgat 511 beques menjador a la Garrotxa, una xifra similar a la de l’any passat segons el Consell Comarcal. La corporació compta també amb una forquilla d’entre 51 i 195 alumnes a qui podria atorgar ajuts tot i que superen el llindar de la beca garantida.

El Departament d’Ensenyament ha resolt 111 beques de menjador del 100% de l’import per a alumnes de la Garrotxa i 400 més que garantiran el 50% del cost del menjador escolar. Les xifres, segons el president del Consell Comarcal, Joan Espona, són similars a les de l’any passat. La gran rebaixa, diu, va donar-se fa tres anys. El model d’atorgament de beques menjador es va modificar el passat curs seguint les recomanacions del Síndic de Greuges per tal de garantir l’equitat del sistema i l’atenció als alumnes més necessitats. El president del Consell lamenta que el Govern apliqui un barem unificat per a tot Catalunya. Assegura que, tot i que la mitjana de la situació econòmica de les famílies a la Garrotxa és millor que a d’altres comarques, continua havent-hi molts alumnes amb dificultats.

A la Garrotxa queda encara una forquilla d’entre 51 i 195 alumnes que, tot i superar els llindars per la beca garantida, podrien rebre ajuts addicionals fins al 50%, segons la decisió de cada consell comarcal. El de la Garrotxa assegura que farà el possible perquè el màxim d’alumnes rebin ajudes.

A Catalunya queden per resoldre prop d’11.100 sol·licituds presentades, que estan pendents de revisió per part dels consells comarcals. Les beques pendents són 3.965 més que l’any passat en aquestes dates. En tractar-se d’un tema d’especial sensibilitat, Ensenyament ja va retornar el passat agost als consells comarcals les sol·licituds per tal que en fessin la revisió pertinent. És per aquest motiu que el Departament d’Ensenyament insisteix en demanar als consells comarcals celeritat per donar resposta als diferents casos pendents. El Consell Comarcal assegura que ha complert el mandat de la Generalitat.

Ensenyament recorda que la partida econòmica dels ajuts garantits està oberta, i que aquells casos que sobrevinguin durant el curs escolar s’atendran, ja siguin per als ajuts del 100% o del 50% de l’import. El Govern reitera que tot alumne amb necessitats alimentàries severes tindrà ajut de menjador garantit.

 

Deixa un comentari