L’alcalde de Sant Aniol de Finestres qüestiona l’efectivitat d’un cos especial d’agents rurals per controlar la població de senglars

Aquest dijous el batlle de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras, va ser al programa L’Alcalde Respon‘ i va parlar de la problemàtica dels porcs senglars, que afecta sobretot la banda est de la Garrotxa. Oliveras va qüestionar l’efectivitat d’un cos especialitzat format per agents rurals per regularitzar la població de senglars. Aquesta és la darrera solució que ha apuntat el Departament d’Agricultura per controlar la població d’aquests animals. L’alcalde de Sant Aniol, que és caçador, assegura que els senglars que s’apropen als nuclis habitats representen un 1% del total, i al bosc la feina es torna significativament més complexa.

Notícies relacionades:
Unió de Pagesos celebra la creació d’un cos especialitzat d’agents per combatre el senglar però demana “celeritat”
– El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars
– Un grup de senglars destrossa el camp de futbol de Santa Pau, el segon atac en només una setmana