Les Jornades Europees del Patrimoni posen en valor els actius culturals de la Garrotxa

Les jornades europees del patrimoni s’han celebrat aquest cap de setmana. Són una iniciativa europea que serveix per posar en valor la riquesa cultural en l’àmbit municipal arreu del continent. A la Garrotxa hi han participat diversos municipis.

Les Jornades Europees de Patrimoni han remogut la Garrotxa durant tot el cap de setmana. A El Mallol, una cinquantena de persones s’han reunit aquest dissabte al migdia davant l’església de Sant Bartomeu per descobrir la història del nucli antic d’aquesta vila de la Vall d’en Bas.

El Mallol havia estat el centre administratiu de la Vall, i els assistents han pogut veure, entre altres, la casa del Veguer i la seva presó, un dels atractius més inèdits del poble.

Activitats com la d’El Mallol han tingut lloc arreu de la Garrotxa, a municipis diversos com Olot, La Vall de Bianya, Beuda, Santa Pau o Castellfollit de la Roca.

Besalú també s’ha sumat a aquesta iniciativa que ja fa anys que es tira endavant des d’Europa. En el seu cas, s’han cenyit cenyir més a l’objectiu de les jornades, que era el patrimoni industrial, i s’ha visitat el molí d’en Subirós, just al costat del Fluvià.

Que el patrimoni garrotxí té un valor molt elevat és evident, però el turisme i la gent de la mateixa comarca n’ha gaudit i ha aprofitat aquestes jornades per conèixer el que té més a prop. És així com aquestes jornades arriben al moll de l’os de la societat garrotxina, ajudant a divulgar la cultura del patrimoni de la comarca.