La PIMEC de Catalunya i Girona i l’empresa Wattia Innova es mostren en contra del Reial Decret que regula l’autoconsum d’energia

Aquest matí la l’Espai Zero de l’empresa olotina d’energies renovables Wattia Innova ha rebut la visita d’alguns membres del comitè executiu de PIMEC Catalunya i Girona. La visita s’ha fet dos dies després que el consell de ministres aprovés un reial decret per regular l’autoabastiment de l’energia fotovoltaica.

El Reial Decret que regula l’autoconsum d’energies renovables ha centrat bona part de les converses d’aquest matí a l’Espai Zero de Wattia Innova. Tant per als representants de la PIMEC de Catalunya i Girona que avui es trobaven de visita a aquesta empresa, com per a Wattia Innova, el decret va en contra de l’estalvi energètic. “Això és anar enredera” assegura Josep González, president de la PIMEC a Catalunya, que considera que Espanya ja va anar endarrere al considerar que les energies renovables eren cares i “ara tenim una segona prova de que el govern central està equivocat amb aquest impost de l’autoconsum que frena les iniciatives per buscar un abaratiment de l’energia”. Per a Joan Vila, vicepresident comissió d’energia de la PIMEC, aquesta llei és “una demostració de que el govern central ha legislat mantenint els beneficis de les companyies elèctriques” i conclou que “és un exemple del que no s’ha de fer”. Des de Wattia Innova, Franc Comino valora positivament la visita dels representants de la PIMEC per buscar una manera de combatre el “nefast” decret.

El nou decret, que es va ser aprovat divendres pel consell de ministres, estipula que els tothom qui consumeixi l’energia elèctrica que ell mateix produeix no haurà de pagar l’import de l’energia ni els impostos derivats d’aquesta, però sí que estaran obligats a pagar el cost del sistema elèctric o el dèficit de tarifa acumulat. “Han tret un peatge al sol” explica Comino que explica el decret comparant-lo amb que s’hagués de pagar per poder prendre el sol a la platja.

Una normativa que tant per a la PIMEC com per Wattia Innova va totalment en contra de la utilització d’energies renovables. En aquest sentit, des de la Petita i Mitjana empresa s’ha volgut felicitar els responsables de l’Espai Zero per l’empenta a aquestes energies alternatives. Tant González com Vila consideren a Wattia un “exemple” en la demostració de l’eficiència energètica.

La regulació de l’autoconsum es va aprovar divendres, després que el dia 1 d’octubre es va posar en marxa el nou sistema de facturació elèctrica per hores.