L’afluència de visitants a la Fageda genera aglomeració de cotxes estacionats fins a la urbanització de Can Blanc de Santa Pau

Aquest cap de setmana els cotxes aparcats per anar a visitar la Fageda han arribat fins al barri de Can Blanc de Santa Pau. Els veïns asseguren que no havien vist mai una aglomeració de cotxes tan important. La direcció del Parc Natural ho atribueix a diversos factors, alguns d’ells relacionats amb l’efecte crida de les xarxes socials. Creu que la solució no es troba en l’habilitació d’un nou aparcament, sinó en diverses mesures que s’han de treballar.


La imatge més vista a Santa Pau aquest cap de setmana ha estat la de cotxes estacionats des dels aparcaments de Can Serra i Santa Margarida fins al barri de Can Blanc, Can Jofre i Can Potxa. La urbanització de Can Potxa ha estat la que més cotxes ha vist estacionats als seus carrers. Aquest matí, la situació havia tornat a la normalitat, però tots els veïns coincideixen a dir que no havien vist mai tants cotxes estacionats com aquests darrers dies. Els veïns de Can Blanc no han tingut tants cotxes aparcats, però també han estat testimonis de l’afluència de visitants.

Tan sols als aparcaments delimitats de Can Serra i Santa Margarida, aquests tres dies s’hi ha estacionat un miler de cotxes. Des del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, atribueixen la situació viscuda aquest llarg cap de setmana a Santa Pau a diversos factors, alguns d’ells relacionats amb l’efecte crida de les xarxes socials, la trobada d’autocarabanes que es . Durant aquests dies, alguns veïns s’han queixat d’absència d’agents per regular el trànsit i l’estacionament, però el parc assegura que els agents hi han estat. La direcció del Parc Natural creu que un nou aparcament no solucionaria el problema, i pensa que cal seguir treballant en d’altres tipus de mesures, com la distribució de visitants al llarg del dia o el foment del transport públic.