Pere Macias anuncia que no es tornarà a presentar com a candidat a les eleccions generals espanyoles

Després de 30 anys de dedicació a la política, l’olotí Pere Macias ha anunciat aquest matí a través de les xarxes socials que no es tornarà a presentar a les eleccions espanyoles. Macias ho ha comunicat a través de dues piulades al seu compte particular de Twitter. En la primera hi diu que “Després de 30 anys de dedicació política institucional m’ha semblat adient deixar pas i no em tornaré a presentar al Congreso”. En una segona publicació ha afegit que “És una decisió personal d’abast polític: vull contribuir amb el meu gest a la refundació del partit”.

Entrevistat per OLOT TELEVISIÓ, Macias ha explicat que la decisió que ha pres s’emmarca en el més estricte pla personal després de 30 anys de dedicació política i “la demanda de renovació” que, segons ha expressat, es dóna en l’àmbit social i en el seu partit. Tot i així, l’olotí ha assegurat que continuarà a CDC. “Jo sóc membre del comitè de direcció i del consell executiu i seguiré formant part d’aquests organismes fins que se celebri un nou congrés”, ha dit, i ha continuat: “Estic completament d’acord amb el que està fent el meu partit, el president i amb aquest projecte que tant il·lusiona als ciutadans de Catalunya”. Tot i així, ha comentat que el fet de deixar de ser diputat li atorgarà temps per tornar a la Universitat Politècnica de Catalunya, on és professor titular en excedència. Macias ha informat que recuperarà la plaça un cop deixi el Congrés.

Pere Macias és enginyer de Camins, Canals i Ports. La seva trajectòria en la política comença el 1984, quan va ser elegit alcalde d’Olot  fins el 1996. Va ser president de la Diputació de Girona des del 1987 fins el 1994 i president de la mateixa institució fins el juny de 1996.

Macias va ser cap de llista per a la demarcació de Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya del 1995 i va ser escollit diputat. Va ser nomenat Conseller de Medi Ambient i Habitatge i va exercir el càrrec fins el 30 de juliol de 1997, quan va deixar la conselleria per ocupar la de Política Territorial i Obres Públiques, substituint Artur Mas. Aquest càrrec el va exercir fins el 21 de novembre del 2001, quan va ser substituït per Felip Puig.

El desembre del 2001 va ser nomenat secretari general adjunt de la federació de Convergència i Unió i el gener del 2002 va ser nomenat secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya. Alhora va ser nomenat portaveu de CiU al Senat.

El seu pas definitiu a Madrid es dóna l’any 2008, quan va ser el número dos de la candidatura de CiU al Congrés dels Diputats per Barcelona, per darrera de Josep Antoni Duran i Lleida. De nou va ser escollit diputat a les eleccions generals espanyoles del 2011. Aquest 2015 va ser nomenat líder circumstancial de CDC al Congrés després de la ruptura amb UDC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari