Augmenta en un 19% la recerca de persones i rescats a Catalunya en els darrers cinc anys

La recerca de persones i rescats al medi natural han crescut un 19% en els darrers cinc anys a Catalunya. Els rescats a la muntanya, que pràcticament s’han duplicat, són els que fan pujar la dada. En el que portem d’any ja se n’han fet més de 600, pràcticament els mateixos que es van fer durant tot el 2012. Els rescats es concentren, principalment, en tres zones: els massissos de Montserrat i el Pedraforca i el Pirineu Oriental.

 


L’auge dels esports de muntanya ha portat més gent als espais naturals i, en conseqüència, també, més rescats. En aquesta època els esportistes coincideixen amb els boletaires i els serveis de recerca o rescat estan a l’ordre del dia. El Grup de Recerca i Actuacions Especials dels Bombers està equipat per actuar en qualsevol moment, punt i condicions i tan poden arribar-hi amb vehicles 4×4 com en helicòpter. El més important és ser conscient de l’activitat que es vol fer i el grau de preparació de cadascú.

L’any 2010 es van fer 857 actuacions al medi natural, de les quals només 387 van ser rescats de muntanya, pràcticament la meitat dels que va haver-hi el 2014. En el que portem d’any ja n’han fet més de 600. Els massissos del Pedraforca i Montserrat, juntament amb dos punts dels Pirineus, la Vall de Boí i la zona de Vallter i Núria, són els punts del país on es concentra principalment l’activitat dels GRAE.

 

Notícies relacionades:
– Els Bombers rescaten una dona amb fractura de genoll a l’àrea recreativa de Xenacs de les Preses
– Augmenten en quatre els rescats a la Garrotxa durant la primera meitat del 2015