El Consell Comarcal reclama a la Generalitat informació sobre els talls de trànsit als túnels de Bracons i la Vall d’en Bas

El Consell Comarcal de la Garrotxa reclama a la Generalitat una millor coordinació en relació als tancaments dels túnels de Bracons i la Vall d’en Bas per tasques de manteniment. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha enviat una queixa formal a la Generalitat. Els consistoris creuen que si disposessin d’informació es podrien minimitzar les molèsties ocasionades pels talls de la via. Recorden que actualment uns 7.000 vehicles passen per Bracons diàriament.

En el darrer Consell d’Alcaldes, diferents batlles de la Garrotxa van reclamar una millor gestió i coordinació en relació als tancaments periòdics dels túnels de Bracons i de la Vall d’en Bas. Els representants municipals van acordar fer-ne la petició. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ja ha adreçat una queixa formal a la Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya sobre aquesta qüestió. Durant el Consell d’Alcaldes, els batlles van coincidir a criticar la manca d’informació que pateixen els municipis en relació als tancaments dels túnels i en la necessitat de disposar d’una programació amb totes les restriccions al trànsit previstes. Amb aquesta previsió, els alcaldes consideren que es podrien minimitzar les molèsties que ocasionen aquests talls. Actualment, són uns 7.000 els vehicles que passen diàriament pels túnels de Bracons. Durant les jornades de tancament, el trànsit es veu obligat a desviar-se per vies secundàries i a incrementar de manera notòria el recorregut. Optimitzar la durada de les tasques de seguretat i manteniment, i millorar la coordinació entre tots els agents implicats en aquests tancaments són els objectius que es reivindiquen des de la Garrotxa, un territori on els túnels de Bracons i la Vall d’en Bas són vies essencials de comunicació.