El president en funcions Artur Mas rep el suport d’alcaldes garrotxins abans de declarar com a imputat pel 9-N

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha declarat avui com a imputat per l’organització del procés participatiu del 9 de novembre. Fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha marxat acompanyat pel Govern de la Generalitat en ple, multitud de ciutadans i el suport de 400 alcaldes, entre ells, una bona representació de batlles de la Garrotxa.


Entre els alcaldes de la Garrotxa que aquest matí han acompanyat al president Artur Mas a declarar com a imputat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’hi trobava el batlle de Sant Joan les Fonts i president del Consell Comarcal, Joan Espona, i també Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència. Corominas ha reclamat al Govern espanyol que s’assegui a pactar la independència de Catalunya.

En el recorregut pel Passeig Lluís Companys, els alcaldes han acompanyat el president amb les vares alçades, mentre que els ciutadans han cridat consignes a favor de la independència i han exhibit lemes com ‘Les urnes no s’imputen, el 9-N Som tots” , “Units pel 9-N. Votar=Democràcia”, “Tots som imputats” i cridat consignes com “Mas president, Catalunya independent”, “Fora la justícia espanyola” i “La nostra sentència, independència”. Entre els molts representants polítics que han acompanyat al President fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’hi trobaven els presidents de les diputacions i el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch.

Entre els alcaldes de la Garrotxa que aquest matí han anat fins a Barcelona per mostrar el seu suport al president Mas s’hi ha trobat els batlles de la Vall d’en Bas, Castellfollit de la Roca, les Planes d’Hostoles, l’alcalde d’Unió de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, a més del batlle de Maià de Montcal o el de Riudaura.

 

Notícies relacionades:
– Artur Mas, després de declarar davant el TSJC: “Em declaro màxim responsable d’haver ideat i impulsat el 9-N”
– Més de mig miler de persones participen a la concentració davant l’Ajuntament d’Olot en suport a l’organització del 9-N
– Josep Maria Corominas sobre la imputació de Mas, Ortega i Rigau: “Qui utilitza les lleis s’equivoca”