El vi garrotxí ‘Oliver Conti’ es consolida amb una producció de 2.800 ampolles enguany

Aquest dijous al matí s’ha presentat la segona collita del vi Pinot Noir fet a la Garrotxa, concretament a Tortellà. Amb la collita del 2013 s’han fet 2.800 ampolles, més que doblant la producció que es va presentar l’any passat.

Tortellà és un municipi que té terra argilosa i un petit microclima, i Xavier Oliver, propietari del celler Oliver Conti, ho va veure clar: va triar aquest indret per tirar endavant un repte pendent, fer un bon Pinot Noir.

Els resultats s’han obtingut molt més tard del que és habitual, però el producte final, un vi suau i lleuger, és el desitjat. Normalment en 3 o 4 anys després de plantar s’obté la primera collita: aquí s’han hagut d’esperar 10 anys.

Tot, per aconseguir un tipus de vi complicat de produir i d’una excel·lent qualitat. Per Tortellà, és un incentiu que es faci aquest producte al municipi, així es dóna a conèixer en el món de la gastronomia.

Ara aquest Pinot Noir es consolida per tota la comarca. Tortellà i els restaurants de la Garrotxa s’han bolcat per ajudar a tirar endavant aquest projecte. És així com, poc a poc, aquest vi s’arrela al territori, tot fent el pas més important que ha de fer si més endavant vol fer el salt a altres comarques.

 

Notícies relacionades:
– Es presenta el primer vi de la Garrotxa que és un ‘Pinot Noir’ dels cellers Oliver Conti

x