Teisa considera que la utilització del servei ampliat de bus entre Olot i Santa Pau és baixa i demana que se’n faci més promoció

El servei de bus ampliat als caps de setmana entre Olot i Santa Pau durant els mesos de més visites, va tenir menys de 13 viatgers al dia la tardor del 2014 i menys de 10 la passada primavera. Teisa considera que la utilització del servei és baixa i que podria promocionar-se més perquè fos superior. La companyia valorarà la continuïtat del servei ampliat als caps de setmana un cop finalitzi aquesta tardor.

L’octubre del 2014, la companyia d’autobusos Teisa va ampliar el servei de bus Ruta dels Volcans – La Fageda, que connecta Olot i Santa Pau, perquè s’oferís els caps de setmana i festius d’octubre i novembre i també a la primavera, durant la Setmana Santa, a més dels mesos d’abril i maig. Aquests són els períodes considerats de màxima afluència de visitants a la Fageda així com als volcans Croscat i Santa Margarida. De fet, el servei té parada als aparcaments de Can Serra i de Santa Margarida, amb quatre freqüències des d’Olot i quatre més des de Santa Pau. L’oferta va ser molt celebrada per l’Ajuntament de Santa Pau, que volia evitar les aglomeracions de cotxes estacionats a les immediacions de la Fageda. Tot i així, durant els 18 dies que el servei va estar en marxa la tardor del 2014, va tenir 228 viatgers, menys de 13 al dia. A la primavera, durant els 23 dies especials que es va oferir el bus, va tenir 215 viatgers, menys de 10 al dia. Teisa considera que la utilització del servei és baixa i que podria ser superior, amb campanyes de promoció i d’incentivació perquè els visitants deixin el cotxe a Olot i pugin al Parc Natural utilitzant el transport públic. La companyia esperarà a veure l’ús del servei que se’n fa aquesta tardor, i després valorarà la seva continuïtat.

D’altra banda, els darrers dies Teisa s’ha reunit amb La Cooperativa de La Fageda per tal d’oferir un horari que permeti arribar a les 10 del matí a la Cooperativa i tornar a 2/4 de 3 de la tarda, de tal manera que els usuaris puguin participar a qualsevol de les diferents visites guiades que des del centre de Visites es fan cada 30 minuts, a més de passejar per la Fageda, fer un dinar de pícnic o comprar els  productes de la cooperativa. Fins i tot, es planteja la possibilitat que la Fageda pugui oferir el servei de bus juntament amb la reserva de la visita guiada.

 

Notícies relacionades:
– L’alcalde de Santa Pau demana al sector turístic de la Garrotxa que promocioni més el servei d’autobús ampliat des d’Olot
– L’afluència de visitants a la Fageda genera aglomeració de cotxes estacionats fins a la urbanització de Can Blanc de Santa Pau
– Els allotjaments turístics d’Olot registren plena ocupació durant el cap de setmana llarg del Pilar

x