El músic i folklorista Artur Blasco actuarà dissabte en un concert gratuït a la sala el Torín d’Olot amb motiu de la Fira de Sant Lluc

Dissabte, a les 8 del vespre, la sala El Torín acollirà el concert del músic i folklorista Artur Blasco, on presentarà el seu darrer treball, ‘Pirineu. Cançons de vetllades vora el foc’. L’entrada al concert és gratuïta però cal recollir una invitació al Teatre, a Can Trincheria i, si en queden de disponibles, el mateix dia del concert a la taquilla de la sala El Torín.

Blasco és a Olot des d’aquest divendres. S’hi ha desplaçat per viure en primera persona els 700 anys de la Fira de Sant Lluc. Entrevistat per Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ, el músic i folklorista ha explicat que al concert de dissabte presentarà les cançons del llibre-disc ‘Pirineu. Cançons de vetllades vora el foc’, on recopila i interpreta dotze cançons populars, entre elles també alguna de la Garrotxa. Blasco ha explicat que el disc “és fruït d’un treball de recerca començat el 1965 de recopil·lació de tradició oral”. El músic ha recopilat 1.500 cançons populars des de la Vall d’Aran fins a la Garrotxa. També ha contribuït a l’impuls de l’acordió diatònic a través de l’organització de la trobada d’Acordionistes del Pirineu a Arsèguel.

 

Notícies relacionades:
– Els Museus d’Olot sortegen una estada d’una nit per a dues persones als Pavellons Les Cols durant la Fira de Sant Lluc
– La Fira de Sant Lluc incrementarà les activitats i els espais firals amb motiu dels seus 700 anys d’història