La Vall d’en Bas homenatja el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit

La Vall d’en Bas ha retut homenatge al filòleg i lingüista Antoni Badia i Margarit. L’acte ha tingut lloc aquest dissabte a Sant Privat d’en Bas, on estiuejava aquesta figura de les llengües catalanes, creant un fort lligam entre la seva família i el poble.

El doctor Antoni Badia Margarit va ser una figura cabdal per la filologia i la lingüística catalana. Això ha quedat palès aquest dissabte al migdia quan, a Sant Privat d’en Bas, l’església s’ha omplert per retre homenatge a aquest personatge decisiu per entendre el català tal com ho fem ara.

En l’acte també s’ha fet per celebrar el quarantè aniversari de la revista local Verntallat, amb l’entrega de diplomes a persones decisives perquè la publicació s’hagi mantingut viva fins el dia d’avui. En acabat, s’ha destapat una placa a la Casa de Cal Monjo, on estiuejava Badia Margarit, traspassat el novembre de l’any passat. D’aquí, els lligams que la seva família va crear amb el poble.

L’esdeveniment s’ha aprofitat també per obrir al públic la casa de Cal Monjo i recordar la figura d’aquest lingüista i filòleg cabdal per Catalunya.