Isaac Barti i Sofia Garcia guanyen la primera edició de la VertiKalm del Puigsacalm

El Puigsacalm ha estat l’escenari de la nova cursa del GECA d’en Bas, la VertiKalm, que consisteix en recórrer cinc quilòmetres amb un desnivell positiu d’un quilòmetre. Isaac Barti i Sofia Garcia han guanyat la prova, d’una duresa extrema.


La boira tapava de bon matí el cim del Puigsacalm, la muntanya més elevada de la serralada transversal i el punt d’arribada de la primera VertiKalm, una cursa de cinc quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.000 metres. El Grup Excursionista i Alpinista d’en Bas ha aconseguit aplegar 77 atletes, disposats a posar a prova les seves cames. El guanyador absolut de la cursa ha estat l’atleta del Club Natació Olot Isaac Barti, amb un temps de 45 minuts i 15 segons. Guillem Vilalta ha estat segon, a 1 minut i 38 segons de Barti, i Joel Barcons ha fet el cim en tercer lloc. Pel que fa a la categoria femenina, la campiona europea de maratons de muntanya Sofia Garcia s’ha endut la victòria amb un temps de 58 minuts i 1 segon. Thais Pentinat ha estat segona, a 1 minut i 53 segons, seguida de Roser Ortes. La 1a VertiKalm del GECA d’en Bas també tenia fins solidaris: la recaptació serà destinada a la Fundació Albert Bosch de lluita contra el càncer infantil.

x