La fira ramadera de Sant Lluc celebra el seu 700è aniversari en una nova ubicació

La Fira de Sant Lluc, que enguany celebra 700 anys, té el seu origen en el que ara és la fira ramadera. Antigament, els pagesos de la comarca baixaven a Olot per vendre el bestiar: ara, per vendre, no calen fires, però la capital garrotxina manté aquesta essència en la festa de tardor que s’ha convertit l’esdeveniment.

Ubicada als afores o al centre, la fira ramadera passava uns anys de dificultats. Enguany, però, la fira compta amb gairebé el doble de caps de bestiar que el 2014, fent un total de 200. És una dada positiva que significa la cirereta del pastís de celebració dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc.

Ara s’ha trobat una ubicació que ha agradat, l’esplanada de Can Marcé, recentment adquirida per l’ajuntament. Els ramaders s’hi han sentit còmodes i aproven l’elecció d’un lloc que, ha permès celebrar amb molts caps de bestiar l’aniversari de la fira de Sant lluc.

 

Notícies relacionades:
– La Fira del Dibuix reuneix 90 pintors i dibuixants d’arreu de Catalunya en el seu 60è. aniversari
– ‘Segueix el Fil’ tira endavant omplint de vida i tallers sobre roba el carrer dels Sastres
– Desenes de vehicles d’ocasió i nous s’exposen al Firalet d’Olot durant tot el cap de setmana

Deixa un comentari