Castellfollit impulsarà la creació de dues zones d’alimentació fora del nucli urbà per reduir la presència de gats de carrer al municipi

L’augment dels gats de carrer a les colònies, com les que hi ha a Castellfollit de la Roca, s’han convertit en un problema, fet que ha motivat l’aparició de gats enverinats. L’Ajuntament treballa per mirar de reduir la presència dels animals al poble establint dues zones d’alimentació fora del nucli urbà, però demana als habitants que no els donin menjar dins el municipi.


El darrer gat enverinat a Castellfollit de la Roca va fer disparar les alarmes del conflicte que provoca al municipi l’augment dels gats de carrer a les colònies existents. Per una banda, sobresurt el problema de l’enverinament, un delicte penal que passa a altres pobles de la Garrotxa i que pot crear nous maldecaps als habitants. D’altra banda, l’Ajuntament vol recordar als propietaris de la necessitat d’esterilitzar els gats, per tal de reduir el nombre d’exemplars. També demana als habitants que no es doni menjar als animals de carrer dins el nucli urbà de Castellfollit, un fet que està prohibit, i per aquest motiu impulsa la creació de dues zones d’alimentació apartada dels habitatges.

Segons l’Associació Terra Viva, el darrer gat enverinat de Castellfollit es recupera favorablement i està fora de perill.

 

Notícies relacionades:
– L’Associació Protectora Terra Viva no disposa de l’espai suficient per acollir els gats de carrer que els hi porten
– Troben gats enverinats a Castellfollit de la Roca

Deixa un comentari