El Patronat de la Fundació de l’Antic Hospital Sant Jaume encarrega el projecte de reforma de la residència perquè comenci l’any vinent

El Patronat de l’Antic Hospital Sant Jaume ha encarregat el projecte bàsic de reforma de la residència. L’Ajuntament d’Olot vol iniciar l’any vinent els treballs, que tenen un pressupost estimat de 3 milions d’euros. L’objectiu és convertir el centre en el primer de Catalunya que respondrà arquitectònicament a un nou model d’atenció centrat en la persona. S’ampliaran les instal·lacions i es reservarà espai per a 40 noves places.

La Fundació Antic Hospital Sant Jaume ha aprovat, en la seva última reunió, la contractació del projecte bàsic per a la reforma de l’actual geriàtric. El Patronat ha encarregat a l’empresa Vitaller Arquitectura la redacció del projecte que ha de convertir l’actual residència Hospital

Sant Jaume en un nou centre residencial que fomenti la qualitat de vida de la gent gran i la seva convivència. El nou centre residencial passarà a ocupar uns 6.000 metres quadrats construïts, la meitat de les instal·lacions de l’antic Hospital Sant Jaume, i s’ubicarà a l’edifici del carrer Sant Rafel. Tot i que s’està projectant donar resposta de forma imminent a la seixantena d’usuaris actuals, es reservarà espai per acollir-ne quaranta més en aquest nou centre, que basarà el seu model assistencial en la persona que va néixer al País Basc. La previsió és que els treballs s’iniciïn l’any vinent i es puguin acabar durant el mandat.

En el projecte, es definiran unes unitats de convivència reduïdes, més semblants a les d’un habitatge. L’entrada principal es preveu a través del pati de l’antic Hospital per potenciar la tranquil·litat de l’espai. El pressupost estimat d’aquest nou centre assistencial és d’uns 3 milions d’euros. Des de l’Ajuntament d’Olot s’han mantingut converses amb la Generalitat de Catalunya i amb altres institucions per tal de trobar el finançament necessari per fer-lo realitat. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha recordat que el lloguer dels futurs locals comercials que tindrà l’edifici també generaran beneficis per a la Fundació de l’Antic Hospital Sant Jaume. Pel que fa a la instal·lació dels nous locals comercials, la cooperativa Abacus vol fer-la abans de Nadal. Mango, per la seva banda, espera instal·lar-se durant la primavera.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot vol fer una reforma integral de la residència de l’antic Hospital Sant Jaume durant aquest mandat
– L’antic hospital d’Olot albergarà dues superfícies comercials que sumaran menys del 8% del total de l’espai