Els veterinaris de Girona alerten de l’existència de senglars infectats de triquinosi

El Col·legi de Veterinaris de Girona alerten de l’existència de senglars infectats de triquinosi. A tota la demarcació ja se’n han detectat tres casos. És per aquest motiu que es recomana extremar les precaucions davant el consum de carn de senglar i els seus derivats.

El creixement de la població  de porcs senglars a la demacració de Girona en els darrers anys ha fet que la caça sigui més fàcil ara, especialment en èpoques d’emergència cinegètica. Una situació que ha fet que el col·legi de veterinaris de Girona doni un cop d’alerta sobre per extremar les precaucions davant el consum de carn de senglar i els seus derivats, especialment pel risc de contraure triquinosi, una malaltia provocada pels paràsits de la triquina. De fet a les comarques gironines ja s’han trobat tres casos de senglars infectats. Els veterinaris gironines recorden la importància de fer un control a la carn de senglar abans de ser consumida.

 

Notícies relacionades:
– El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars
– Un grup de senglars destrossa el camp de futbol de Santa Pau, el segon atac en només una setmana

x