Joan Cañada declara davant del TSJC que l’execució del 9N va anar a càrrec dels voluntaris

Ahir a la tarda l’olotí Joan Cañada va declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en qualitat de testimoni per la seva participació al 9N. Cañada, que llavors era assessor personal de la vicepresidenta Joana Ortega i va ser el màxim responsable de coordinar i dirigir el procés participatiu, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que va declarar, tal com ja s’ha anat dient, que l’organització del 9N va ser del govern, però l’execució final, un cop el Tribunal Constitucional va suspendre el procés participatiu, va anar a càrrec dels 40.000 voluntaris.  Va explicar que quan el dia quatre de novembre es va suspendre el procés, ell va comunicar a la vicepresidenta Joana Ortega que el seu equip de treball ja havia finalitzat tota la feina, que la pàgina web de la consulta estava protegida i que anul·lar-la era complicat tècnicament. Durant la seva declaració, l’olotí va respondre a les preguntes que se li van formular de totes les parts que, com era d’esperar, es van centrar en l’organització del dispositiu, les persones que formaven part del seu equip de treball, l’actuació i l’activitat a partir del quatre de novembre, així com també els voluntaris i la pagina web. Ahir, a la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Cañada no va voler donar detalls del que havia declarat.

Notícies relacionades:
– El president en funcions Artur Mas rep el suport d’alcaldes garrotxins abans de declarar com a imputat pel 9-N
– Més de mig miler de persones participen a la concentració davant l’Ajuntament d’Olot en suport a l’organització del 9-N
– Josep Maria Corominas sobre la imputació de Mas, Ortega i Rigau: “Qui utilitza les lleis s’equivoca”

x