La Guàrdia Civil s’emporta de l’Ajuntament d’Olot documents de la concessió del servei de recollida d’escombraries en el marc del cas Petrum

Aquest dimecres a 2/4 de 4 de la tarda Guàrdia Civil s’ha emportat de l’Ajuntament d’Olot sis caixes amb documentació relacionada amb la concessió del servei de recollida d’escombraries a la UTE IGFA-URBASER. A les 10 del matí, dos agents de la Guàrdia Civil i una secretària judicial havien entrat a l’Ajuntament d’Olot per requerir la documentació en el marc del cas Petrum, que investiga la presumpta trama de les comissions del 3% en contractacions públiques a Convergència Democràtica. L’alcalde Josep Maria Corominas defensa la solvència tècnica de la proposta que es va escollir.

A les 10 d’aquest matí dos agents de la Guàrdia Civil i una secretària judicial s’han presentat a l’Ajuntament d’Olot, requerint la documentació de la concessió del servei de recollida d’escombraries municipal a l’empresa IGFA-URBASER l’any 2011. Aquesta actuació s’efectua dins la investigació del cas Petrum, més conegut com el cas que explora les presumptes comissions del 3% a Convergència Democràtica per les concessions d’obres públiques a empreses donants de la fundació del partit CatDem. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, defensa la contractació de l’empresa perquè el procediment va ser l’habitual. Entre les actuacions fetes amb aquesta concessió, que puja a 3 milions 800 mil euros anuals pels serveis de recollida de deixalles i neteja viària, hi ha la renovació de la flota de recollida d’escombraries o la substitució dels contenidors grocs de la ciutat. Segons l’alcalde d’Olot, els agents han tingut ple accés a la documentació requerida.

OLOT TELEVISIÓ s’ha posat en contacte amb l’empresa IGFA-URBASER, que no ha volgut fer declaracions a l’espera de conèixer més informació sobre el registre de la Guàrdia Civil.

El requeriment es troba en el marc del cas Petrum, que investiga suposades comissions il·legals i sobre el que aquest matí s’ha detingut el tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, Andreu Viloca, i una desena de persones més. També s’està registrant l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

 

Deixa un comentari