L’Ajuntament d’Olot estableix l’endoteràpia com a nou mètode per fumigar els plataners de la ciutat

L’Ajuntament d’Olot ha aplicat aquest any un tractament diferent de fumigació contra el tigre dels plataners de la ciutat: es tracta d’un mètode fitosanitari que s’aplica directament a la saba de l’arbre, a diferència de l’antic, on un camió aspersor ruixava el líquid. Segons el consistori, la prova ha estat molt positiva.

L’insecte blanc que veuen en imatges és el tigre dels plataners, que s’alimenta de la saba d’aquests arbres. Cada any l’Ajuntament d’Olot fumiga els plataners per tal d’eliminar el tigre, però aquest 2015 s’ha canviat el mètode i s’ha apostat per un tractament fitosanitari com és l’endoteràpia. Amb aquest mètode s’introdueix el verí de forma directa a la saba dels arbres, mentre que els anys precedents s’utilitzava un altre tractament, més molest per la gent.

En total s’han tractat 800 arbres a la ciutat d’Olot, i només s’ha hagut de recórrer a l’anterior mètode al barri dels pisos de la Caixa, perquè el nou tractament no havia funcionat del tot correcte. Vistos els bons resultats, l’Ajuntament d’Olot aposta per mantenir la pràctica de l’endoteràpia, tot i que es passa de pagar 2.200 euros a 4.500 euros pel tractament global.

 

x