El Museu dels Volcans exposa ‘Els líquens: un món en miniatura’, coincidint amb la finalització del catàleg que detalla els líquens garrotxins

El Museu dels Volcans exposa aquests dies la mostra ‘Els líquens: un món en miniatura’, que ens apropa a aquests éssers vius tan presents a la Garrotxa. L’exposició arriba a Olot coincidint amb la finalització del catàleg de líquens de la comarca fet per la Institució Catalana d’Història Natural.

 

líquensEls líquens són uns éssers formats per un fong i una alga que viuen en simbiosi. Són sensibles als canvis, i per tant són considerats bons indicadors de la qualitat de l’ambient on viuen. Per tant, en trobem en abundància en entorns com boscos, o a la Garrotxa al mateix Parc Nou d’Olot, amb poca contaminació. Precisament, el Museu dels Volcans acull ‘Els líquens: un món en miniatura’, amb mostres i plafons que ens permeten conèixer més a fons la complexitat d’aquests éssers. L’exposició coincideix amb la fi del catàleg de líquens que es poden trobar a la Garrotxa, on s’hi poden trobar 487 espècies diferents, gairebé un terç dels que hi ha a tot Catalunya. Probablement es presentarà en públic abans no s’acabi l’any.

Una de les curiositats dels líquens garrotxins és que n’hi ha que són de caràcter oceànic, com la Ovaria Pulmonaria o la Normandina Pulchella, diferents dels que es troben a la zona. L’exposició, produïda pel Parc Natural de Collserola, es pot visitar fins el proper 20 de desembre.