L’Audiència de Girona condemna sis dels vuit acusats de tràfic d’armes a la Garrotxa i la Selva

L’Audiència de Girona ha condemnat sis persones de les vuit acusades de formar part d’una banda de tràfic d’armes amb un gran arsenal a la Garrotxa i a la Selva. Els altres dos processats han quedat absolts després que el fiscal hagi retirat l’acusació.

Sis dels vuit acusats de traficar amb armes a la Garrotxa i la Selva han estat condemnats. L’Audiència de Girona ha imposat una pena de dos anys de presó per a dos d’ells per tenir un dipòsit d’armes, municions i explosius, mentre que als altres quatre se’ls ha condemnat a sis mesos de presó per tinença il·lícita d’armes.

De totes maneres, com que els condemnats no tenen antecedents, i a petició de les defenses, el tribunal ha suspès l’execució de les condemnes amb la condició que no delinqueixin durant els pròxims dos anys.

Els altres dos processats han quedat absolts, després que el fiscal hagi retirat l’acusació: un d’ells s’enfrontava a nou anys de presó.

La Guàrdia Civil va desarticular aquesta banda que actuava a La Vall d’en Bas, Castellfollit de la Roca i a Olot, a més de la comarca de la Selva l’any 2012, ja que aquestes persones detingudes rehabilitaven armes de foc inutilitzades per després revendre-les.

En els escorcolls, els agents van comissar una vintena d’armes, vuit mil cartutxos, tres mil puntes de projectils i més de tres quilos de pólvora entre altres armes i munició.

Deixa un comentari