Més d’un centenar d’alumnes garrotxins ja han hagut d’ajornar els seus exàmens de conduir per la vaga de treballadors de la DGT

La vaga dels treballadors de la Direcció General de Trànsit ja ha provocat l’ajornament de prop de 150 exàmens de conduir a la Garrotxa. De moment, no hi ha entesa entre la DGT i els examinadors, que segueixen ferms en la intenció de deixar de treballar a partir de les 12 del migdia.

Els exàmens de conduir a la Garrotxa tenen lloc durant tres dijous al mes, però a partir de les 12 del migdia les pistes on es desenvolupen les proves queden buides. El motiu és la vaga indefinida dels treballadors de la Direcció General de Trànsit, que es va iniciar el passat 14 de setembre; de moment, l’aturada ja ha afectat gairebé 150 exàmens de conduir a la Garrotxa, on l’alumne no perd la convocatòria però es veu obligat a passar la prova un altre dia. En les negociacions, després d’un mes d’aturades només s’ha avançat en un punt: la notificació en diferit dels resultats de les proves pràctiques, perquè darrerament hi han hagut agressions als treballadors a l’hora de determinar una persona com a suspesa. Però pels convocants això no és suficient, perquè la DGT no vol negociar un augment de salari paralitzat des del 2008, una reducció del número de proves per examinador, i un compromís de no privatitzar el servei.

Els sindicats convocants de la vaga, CSI-F i CGT, agrupats per l’Associació d’Examinadors de Trànsit ASEXTRA, calculen que secunden l’aturada entre un 70 i un 80% de treballadors. Afirmen que és l’única manera de pressionar la DGT, malgrat els sàpiga greu pels alumnes i recorden que perden part del seu salari en la protesta. A la demarcació de Girona cada setmana hi ha 200 alumnes que es queden sense poder fer l’examen pràctic de carnet de conduir.