Aquest diumenge a la matinada s’endarrereix una hora el rellotge per l’horari d’hivern

Aquest diumenge a la matinada, 26 d’octubre, endarrerim una hora el rellotge. Quan sigui les tres passaran a ser les dues. Aquesta és una acció que fan tots els països de la Unió Europea de manera conjunta per adoptar l’horari d’hivern i posar fi al període de set mesos de l’horari d’estiu. Segons l’Institut Català d’Energia, l’ICAEN, això ha suposat un estalvi d’entre 9 i 10 euros per llar catalana, en forma d’un menor consum d’energia. L’adaptació de l’horari a la llum del dia permet estalviar energia al reduir la necessitat d’il·luminació artificial. Un 90% de l’estalvi relacionat amb el canvi horari es produeix en el sector domèstic.
L’estalvi relacionat amb el canvi horari es genera durant l’horari d’estiu. L’endarreriment del rellotge a l’hivern, en canvi, permet tenir llum natural a primera hora del matí, que és quan es produeixen la majoria de desplaçaments, sense afectar el consum d’energia en matèria d’il·luminació, ja que disposar de més llum natural a les tardes no compensaria el consum addicional d’energia per il·luminar una hora més de foscor als matins.

horari d'hivern

Deixa un comentari