Voluntaris de Riudaura dediquen els seus caps de setmana per netejar la llera del tram urbà de la seva riera

La riera de Riudaura estava bruta i deixada fins fa alguns caps de setmana. A proposta de l’ajuntament, alguns voluntaris del poble es van posar a desbrossar la llera del riu que passa pel nucli urbà: aquest cap de setmana ha de ser l’últim de feina, per deixar un riu net i recuperar paratges per al poble.

La vegetació, els arbres, les bardisses han envaït totalment el llit de la riera de Riudaura fins ara. Després de 18 anys sense fer-hi res, una vintena de voluntaris s’han posat a netejar-la, després que la regidoria de Medi Ambient ho proposés i rebés aprovació de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Abans el riu es netejava cada any, en motiu del pessebre vivent. Però ja fa 18 anys que aquest pessebre es va deixar de fer, i des d’aleshores la riera no s’havia tocat. La neteja era necessària.

Els mateixos voluntaris han aportat esforços i també les eines de treball durant quatre caps de setmana, i la feina al tram urbà del curs fluvial ja està feta, però encara hi ha reptes pendents, com per exemple desbrossar trams no urbans o també alguns camins del municipi.

És així com Riudaura recupera poc a poc paratges i zones fins ara inaccessibles per a la gent, a través de l’esforç dels seus mateixos ciutadans.