La CUP denuncia que els ajuntaments garrotxins no aporten el que li pertoca al Consorci d’Acció Social des del 2009

La CUP Garrotxa ha denunciat aquest matí davant els mitjans de comunicació que els ajuntaments tenen congelades des del 2009 les aportacions anuals que des dels pressupostos destinen als serveis socials i, en concret, a l’ens que n’és responsable, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Aquesta congelació, segons la CUP, es va pactar al Consell d’Alcaldes el 2009. Això, segons expressen, no aplica el que realment marca la llei i provoca certs desajustaments que el propi Consorci d’Acció Social ha hagut de compensar buscant els fons necessaris per mantenir els serveis mínims. La CUP sosté que no s’ha deixat d’oferir cap servei, però que s’han ofert de forma precària, i els fons que s’aconsegueixen a banda de l’aportació dels ajuntaments es podrien fer servei per millorar els serveis prestats.

La Candidatura d’Unitat Popular denuncia que, des del 2009 fins ara, els ajuntaments garrotxins han deixat d’aportar al Consorci d’Acció Social una quantitat que podria rondar els 2 milions 500 mil euros aproximadament. Creuen que el pacte arribat des dels ajuntaments és immoral i estudiaran si els consistoris estan incomplint la legalitat. Demanen que s’incorpori en els pressupostos del 2016 el cost real dels serveis donats a cada municipi pel Consorci d’Acció Social, que s’incompleixi l’acord del Consell d’Alcaldes de manera immediata, i que es facin públics els números des del 2009 per saber exactament quants diners s’han deixat d’ingressar a serveis socials.

Notícies relacionades:
La CUP reclama més transparència i especificitat dels pressupostos de l’Ajuntament d’Olot

x