Joan Agustí, expert en Salut de Les Notícies: “La probabilitat de patir càncer depèn de la quantitat de carn que es menja i de la genètica”

En relació a les reaccions provocades per l’informe de la OMS que indicava que el consum de carns vermelles i processades podia provocar càncer, OLOT TELEVISIÓ ha consultat un metge garrotxí, expert en salut de ‘Les Notícies’. El doctor Joan Agustí assegura que la carn “no és perjudicial per la salut” i recorda que les recomanacions que fa l’informe de la OMS ja fa anys que eren conegudes. Detalla que és cert que menjar molta carn, sobretot processada o vermella, augmenta la possibilitat de tenir algun càncer a l’aparell digestiu, però que aquest fet està “molt relacionat amb la quantitat de carn que es menja i també amb la predisposició genètica” segons Agustí. Per a aquest doctor garrotxí lo recomanable seguir una dieta variada i continuar menjant carn “de tot tipus amb moderació” tenint en compte que un “consum continuat i de grans quantitats, en alguns casos, pot augmentar el risc de patir càncer.

Notícies relacionades:
– Els productors consideren desproporcionat comparar la carn processada amb el tabac

Deixa un comentari