La 4a Fira Orígens tindrà més productors de fora de la comarca, un espai dedicat a la cervesa artesana i s’emetrà en directe per Olot Televisió i La Xarxa

La quarta edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya se celebrarà els propers dies 21 i 22 de novembre al Recinte Firal d’Olot. Reconeguts productors i cuiners, com Nando Juvany, oferiran sessions de cuina en directe. Un cop més els protagonistes seran els productes de qualitat de tot Catalunya. Aquest any, només un 20% dels productors seran de la Garrotxa. També hi haurà nou espai dedicat a la cervesa artesana. Olot Televisió seguirà en directe la fira, dissabte 21 de les sis a les vuit de la tarda, a través del programa ‘1món.cat’.

Aquest any s’hi podran veure uns noranta productors, amb propostes molt diverses, des d’embotits fins a formatges, passant per carns de vedella i de porc ecològiques, cellers de vins i caves, cooperatives d’oli d’oliva, flequers, melmelades i mels, licors, bolets, ostres, derivats de l’ànec, stevia, làgrimus d’avet o fins i tot els primers fesols de Santa Pau amb la Denominació d’Orígen Protegida. Aquest any, l’aula de cuina oferirà demostracions de cuina en directe amb cuiner amb estrella Michelin com Nandu Juvany i els garrotxins Fina Puigdevall i Pere Planagumà, del restaurant Les Cols, i Jordi Juncà, del restaurant Ca l’Enric. També forma part del cartell el guanyador de TopChef 2014, David Garcia. També hi haurà presència garrotxina amb Felip Hontoria, del restaurant Ca la Matilde, Miquel Alongina, del restaurant Font Moixina, a més d’Albert Ortiz, d’Axol, qui va ser nomenat Cuiner de l’Any 2014 al passat Fòrum Gastronòmic Barcelona.

A l’aula de cuina també tindrà lloc el segon Concurs d’Allioli Orígens 2014, després de l’èxit de la passada edició. Aquest any la fira comptarà amb un nou espai dedicat a la cervesa artesana, a càrrec de Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, on es podran degustar diverses cerveses, totes elles catalanes i artesanes. Una tendència a l’alça i de la qual Catalunya en destaca per una alta qualitat. Pel que fa a l’aula de tast, reservada per a les activitats dels expositors, oferirà tastos i maridatges dels productes presents a la fira. En aquesta edició, per accedir a l’aula caldrà una inscripció que es realitzarà a l’entrada de la fira, a un preu mòdic d’un euro.

Els més petits també disposaran del seu espai on es sentiran protagonistes de la fira. L’aula dels nens acollirà, tant dissabte com diumenge, tallers entorn d’embotits, galetes xocolata i coques. Podran participar d’aquests tallers adquirint un tiquet de 2€ a l’entrada del recinte. El preu de l’entrada a la 4a Fira Orígens és de 5 euros i inclou 5 tiquets de tast. El visitant també podrà comprar directament al productor. El aquesta quarta edició l’horari de la fira manté l’ampliació. Dissabte 21 de novembre s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 9 del vespre. Diumenge l’horari serà de les 10 del matí a les 8 del vespre. OLOT TELEVISIÓ seguirà en directe la fira, dissabte 21 de les sis a les vuit de la tarda, a través del programa ‘1món.cat‘.

 

Notícies relacionades:
– La Generalitat i la Diputació de Girona donen per consolidada la Fira Orígens
– La Fira Orígens tanca les portes amb 8.400 visitants
– El cuiner Joan Roca és l’estrella convidada en la primera jornada de la Fira Orígens