El Consell Comarcal “lamenta profundament” les acusacions de la CUP sobre al finançament del Consorci d’Acció Social i assegura que es compleix la legalitat

El Consell Comarcal de la Garrota defensa el model de serveis socials de la comarca. En una nota de premsa en resposta a les declaracions de la CUP sobre l’aportació dels consistoris al Consorci d’Acció Social, la presidència de l’ens comarcal destaca la bona feina que es fa des del consorci, a la vegada que assegura que el finançament de l’organisme compleix la legalitat i avança que en el darrer Consell d’Alcaldes es va proposar augmentar gradualment la participació econòmica dels ajuntaments al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa es “lamenta profonament” les declaracions que van fer els representants de la CUP i asseguren que utilitzar “paraules com ‘il·legalitat’, ‘immoralitat’ o ‘precarietat dels serveis socials’ és una pràctica política irresponsable i que no s’ajusta a la realitat”. El President del Consell Comarcal, Joan Espona, subratlla que el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa sempre ha prestat els serveis socials que, d’acord amb el marc legal vigent, correspon assumir als ajuntaments. En aquest sentit la nota de premsa detalla que el pressupost del Consorci d’Acció Social es compleix amb una dotació anual de 8 milions d’euros, dels quals 15% provenen d’aportacions municipals. La resta s’obtenen de la Generalitat de Catalunya, d’altres administracions i també de la capacitat del consorci de generar recursos propis.

 

Notícies relacionades:
– La CUP denuncia que els ajuntaments garrotxins no aporten el que li pertoca al Consorci d’Acció Social des del 2009

x