Més de 2.500 persones van visitar la Fageda d’en Jordà el diumenge 11 d’octubre, una xifra històrica que va saturar la zona

El passat 11 d’octubre van visitar la Fageda d’en Jordà gairebé 2.540 persones, segons ha informat el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És la dada més gran registrada des que les visites a la fageda es comptabilitzen amb sensors, des del febrer del 2014. La direcció del Parc apunta a l’efecte crida de la televisió com un altre motiu que explica l’aglomeració de visitants durant el llarg cap de setmana del Pilar.

2.536 persones. Aquesta és la dada de visitants que el passat diumenge 11 d’octubre, últim dia del llarg cap de setmana del Pilar, va decidir passejar per la Fageda d’en Jordà. En van donar compte els sensors soterrats al sender Joan Maragall. Es tracta de la dada més alta que es registra des de la instal·lació d’aquests sensors, al febrer del 2014, que també han comptabilitzat l’hora de màxima afluència de visitants al bosc de faig. Aquesta es va produir entre les 12 i la 1 del migdia. La dada supera de llarg la més alta registrada fins al moment. Va ser el dissabte 1 de novembre. Llavors van visitar la Fageda 1.704 persones. El passat dissabte 11 d’octubre es va veure la més alta aglomeració de vehicles entorn de la Fageda que recorden els veïns dels voltants. Els turismes estacionats cobrien els marges de la carretera i arribaven fins al barri de Can Blanch, Can Jofre i Can Potxa de Santa Pau. La direcció del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa apunta a un fet rellevant que explica l’aglomeració i que se suma a la trobada de caravanes que es va convocar aquell cap de setmana a través de les xarxes socials. Dies abans, Televisió de Catalunya va emetre l’estrena del programa Catalunya Experience, que va mostrar els atractius de la Garrotxa. Això, segons el Parc, va provocar un efecte crida inusual als visitants veïns de la zona metropolitana de Barcelona, que van decidir passar el cap de setmana a la comarca després de veure el programa.

Notícies relacionades:
– L’alcalde de Santa Pau demana al sector turístic de la Garrotxa que promocioni més el servei d’autobús ampliat des d’Olot
– L’afluència de visitants a la Fageda genera aglomeració de cotxes estacionats fins a la urbanització de Can Blanc de Santa Pau
– Els allotjaments turístics d’Olot registren plena ocupació durant el cap de setmana llarg del Pilar