L’Agenda escolar de la Garrotxa compleix 10 anys exportant el seu model a altres Parcs Naturals

Avui s’ha presentat la desena edició de l’Agenda escolar de la Garrotxa, una iniciativa del Parc Natural de la Zona Volcànica que pretén apropar la realitat ambiental de la comarca als alumnes. Es distribuiran gairebé 4.000 agendes a dinou centres educatius de la zona.


L’Agenda escolar de la Garrotxa és una eina que, a banda de complir les seves funcions habituals, incorpora informació ambiental local i global. És una forma perquè els alumnes s’impliquin amb el medi ambient, i arribar d’aquesta manera a un públic ampli, perquè els pares també llegeixen els arguments que aporta l’Agenda escolar als alumnes.

L’Agenda escolar de la Garrotxa va néixer a iniciativa del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i aquest 2015 compleix 10 anys. El parc es mostra satisfet amb el projecte, que ja ha començat a expandir-se cap a altres Parcs Naturals catalans que també volen dotar d’una eina similar als alumnes de la seva regió, com el de la Serra de Montsant.

En els 10 anys d’història de l’Agenda escolar s’han repartit prop de 44.000 documents, que han arribat a unes 20.000 llars, segons càlculs del mateix Parc Natural. El preu de l’agenda és similar al del cost d’altres publicacions similars: 3 euros i mig la de primària i 4 la de secundària.