L’equip de Govern d’Olot proposa un pressupost de 28,7 milions d’euros amb inversions per al Firal, l’antic hospital i els camps de futbol base

Al ple de l’Ajuntament corresponent a l’octubre, que se celebrarà aquest dijous, l’equip de Govern portarà a aprovació la proposta de pressupostos per al 2016. Els grans números els han presentat aquest matí en roda de premsa. L’alcalde, Josep Maria Corominas, assegura que han previst uns pressupostos austers, per garantir que es tancaran en positiu.

El pressupost del 2016 que l’equip de Govern d’Olot presentarà per a la seva aprovació en el ple de dijous ascendeix a 28 milions 754 mil euros, gairebé 800 mil euros més que el del 2015. Per a aquest pressupost, s’ha plantejat un pla d’inversions que respongui als reptes del mandat. S’han previst 2,5 milions d’euros, dels quals 650.000 euros provenen del pressupost del 2015 que no es va executar i 1,1 milions d’euros del pressupost ordinari del 2016. A més, se li ha de sumar els 750.000 euros del préstec bancari que es va sol·licitar l’agost passat.

Entre les partides previstes, destaca destinar 200.000 euros a la reforma de Can Montsà; 150.000 euros a la millora de la teulada de l’escola Malagrida, o 100.000 euros per “dignificar” els entorns del riu Fluvià. També destaca una partida de 250.000 euros per al projecte de restauració i serveis de la capella del Montsacopa, entre d’altres. L’alcalde, Josep Maria Corominas, ha explicat que a hores d’ara l’Ajuntament ja compta amb 2 milions 800 mil euros per fer el Firal.

L’equip de govern també ha inclòs la demanda de cobrir la piscina municipal. En l’apartat d’informes, preveu la redacció d’un estudi per estudiar la seva viabilitat. Els pressupostos d’Olot per al 2016 plantegen generar activitat econòmica, amb actuacions de promoció de l’emprenedoria i la creació d’un espai comú de coworking perquè diferents professionals o emprenedors puguin crear projectes conjunts o independents. Un altre objectiu dels pressupostos és la cura de la ciutat i el funcionament dels serveis. En aquest sentit, hi ha aportacions precises per a la jardineria i una partida de 30 mil euros per netejar la llera del riu. També s’han previst 100 mil euros per a la dignificació del Fluvià, que podria donar peu a projectes com el d’un carril bici que segueixi el riu.

Un altre dels objectius dels pressupostos torna a ser el de donar resposta als reptes socials dels olotins. S’incrementarà l’aportació de les àrees que més impacten sobre el benestar dels ciutadans. S’ha incrementat l’aportació global als organismes autònoms en 300 mil euros, un 8,7% més que al 2015. També s’incrementa l’aportació directa al Consorci d’Acció Social en 115 mil euros, un 19,3% més que aquest any, al que se li ha de sumar una aportació indirecta de 350 mil euros. L’aportació consolidada prevista el 2016 per al Consorci d’Acció Social és d’un milió 40 mil euros.

Notícies relacionades:
– ERC d’Olot ha presentat propostes alternatives als pressupostos del 2016 que prepara l’equip de Govern
– La CUP reclama més transparència i especificitat dels pressupostos de l’Ajuntament d’Olot

Deixa un comentari