Diversos bancs cedeixen més de 1.500 pisos per a ús social a tot Catalunya

Catalunya és l’autonomia amb més pisos buits cedits per les entitats financeres, gràcies a la pressió del món local. S’han aconseguit fins ara 1.500 habitatges d’aquestes característiques, a l’espera que la Generalitat els vagi comprant per destinar-los a lloguer social. També és previst signar nous acords per incrementar aquesta cartera.

L’esclat de la bombolla de la construcció va deixar un panorama desolador, amb promocions inacabades, pisos sense vendre i les hipoteques impagades que van generar una cartera de pisos inesperada per la majoria de bancs. La pressió de molts municipis ha aconseguit que algunes d’aquestes entitats hagin cedit part d’aquesta cartera per convertir els habitatges en pisos per a ús social. A Catalunya, 1.500 habitatges han estat cedits per part de la Sareb, CatalunyaCaixa i Bankia i, segons ha pogut saber la Xarxa, aquesta setmana el govern preveu signar convenis amb dues noves entitats per incrementar aquesta cartera. Es tracta de Caixabank i la Unió de Crèdits Immobiliaris, depenent del Santander, que aportaran uns 300 habitatges en els propers 15 dies. D’aquests, la Generalitat n’ha comprat ja un centenar. El Govern també espera que l’impost sobre els pisos buits d’entitats financeres sigui un revulsiu per a la cessió d’aquests habitatges amb una recaptació aproximada de 8 milions d’euros. Ara bé, el Govern espanyol ja ha anunciat que denunciarà aquesta mesura al Tribunal Constitucional.