Girona està entre les ciutats amb els supermercats més cars de l’estat espanyol

Girona i Barcelona estan entre les ciutats amb els supermercats més cars de l’estat espanyol. És una de les conclusions de l’informe anual que elabora l’organització de consumidors, l’OCU. En concret els supermercats de Girona són un 23% més cars.

Segons l’OCU en set anys el poder adquisitiu de les famílies ha caigut més d’un 15%, mentre que la major part dels productes d’alimentació i adrogueria s’han encarit. L’entitat divideix entre dos tipus de cistells de la compra, el que s’omple de primeres marques i el que s’omple amb la marca més barata de cada producte. En el cas de la primera l’estalvi pot arribar als 1.000 euros anuals en funció del supermercat mentre que en el cas de la segona aquest estalvi pot arribar als 2.000 euros.
Les xifres també tenen la lletra petita. En general a les ciutats grans és on hi ha més possibilitats d’estalvi però a les petites és més fàcil de desplaçar-se fins al comerç més barat.
Segons l’OCU, a Girona, la botiga més barata és el Mercadona situat a l’avinguda de França. De fet aquest supermercat és el més barat en el rànquing dels cinc primers, ja que repeteix en dos casos. Carrefour és el segon.