Olot en Comú aposta per aplicar la tarificació social als serveis municipals i deixar d’instal·lar la pista de gel a la plaça Major

Aquest dimecres, durant la presentació en roda de premsa de la proposta de pressupostos, l’alcalde d’Olot va posar de relleu la voluntat que el Govern ha tingut per conversar amb la resta de grups municipals i incorporar part de les seves propostes a les previsions pressupostàries del 2016. Josep Maria Corominas va assegurar que aquestes no són només els pressupostos dels regidors del pacte de govern, CiU i PSC, sinó de tots els grups representats a l’Ajuntament.

Als pressupostos del 2016 plantejats pel govern municipal d’Olot s’hi poden veure punts que coincideixen amb les propostes d’altres grups municipals. És el cas de la creació d’un espai comú de coworking que l’Ajuntament d’Olot vol emprendre perquè diferents professionals o emprenedors puguin crear projectes conjunts o independents. Propostes similars les defensaven altres grups com Esquerra Republicana o Olot en Comú.

La coalició coincideix també en la voluntat de millorar la mobilitat en bicicleta a través d’un carril bici plenament connectat a la ciutat, i també en la dotació d’una partida per desplegar el projecte de millora del barri de Sant Miquel.

L’equip de Govern hi preveu una partida de 150 mil euros per al 2015. Olot en comú vol que s’actuï prioritàriament en alguns espais públics.

A Olot en Comú li agradaria que la ciutat introduís mesures com la tarificació social en els serveis que ofereix l’Ajuntament. La tarificació social planteja que el pagament del servei es faci en funció del nivell de renda de les famílies. El grup municipal ha posat com a exemple el projecte d’èxit que va produir-se a l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Llobregat, on es va aplicar la tarificació social i, contràriament al que es pensava, va obtenir més ingressos a partir de la iniciativa. Olot en Comú proposa començar a aplicar la tarificació social a les escoles bressol i l’Escola Municipal de Música d’Olot i extendre-ho progressivament a tots els serveis de l’Ajuntament, i amb el temps potser també als impostos.

En l’àmbit de la sobirania energètica, Olot en Comú aposta perquè es deixi d’instal·lar la pista de gel de la plaça Major durant el Nadal i s’opti per altres fórmules de promoció del comerç al centre de la ciutat.

Entre les propostes que Olot en Comú afegiria en els pressupostos, s’hi troba la instal·lació d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat, incrementar l’aposta per la recollida selectiva i els cursos de formació per a majors de 40 anys, la promoció de fórmules empresarials cooperatives, introduir instruments de participació ciutadana en el funcionament de l’Ajuntament o iniciar decididament la cobertura de la piscina municipal.

 

Notícies relacionades:
– L’equip de Govern d’Olot proposa un pressupost de 28,7 milions d’euros amb inversions per al Firal, l’antic hospital i els camps de futbol base
– Olot en Comú demana la reobertura de la llar d’infants de Sant Miquel i l’equip de Govern no descarta tornar-la a posar en marxa el curs que ve

x