Pere Macias no tanca la porta a la celebració d’un referèndum “per sumar la majoria absoluta en vots” i assegura que Artur Mas serà el proper president

El diputat i portaveu de Convergència al Congrés, l’olotí, Pere Macias ha deixat la porta oberta a la possibilitat que es pugui convocar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. Ho ha dit durant l’entrevista al programa ‘Pros i Contres‘ d’OLOT TELEVISIÓ

Pere Macias ha estat convidat al programa ‘Pros i contres’ després d’anunciar, fa només uns dies, la seva voluntat d’apartar-se de la primera línia política. Després de 30 anys de dedicació, Macias no es presentarà a les properes eleccions espanyoles del 20 de desembre.
Macias va respondre sobre les diferents qüestions que giren a l’entorn de l’actualitat política del moment. El tema principal és el futur polític de Catalunya. En aquest sentit Macias va dir que “hi ha un 48% ha dit que Sí, un 39% que No i un 12% que deien que volien un referèndum”. En aquest sentit ha concretat que “la gent que volen un referèndum se suposa que volen votar, i he de suposar que d’aquest 12% de persones que hi ha un percentatge que diran que Sí”. Segons Pere Macias amb aquesta suma aritmètica es donaria una majoria de vots al Parlament de Catalunya.
Referent a l’altre gran incògnita, la de qui serà el futur president de Catalunya, Pere Macias no té cap dubte que repetirà Artur Mas. A la pregunta Macias ha respost amb un “Sí, no en tingui cap dubte” i ha concretat que serà “amb Junts pel Sí i algun altre grup, que pot ser la CUP”.

 

Notícies relacionades:
– Pere Macias: “El senyor Oscacar i el senyor Viloca són dos sants barons que estan perseguits”