Els pastissers esperen mantenir les vendes de panellets

Arriba la festivitat de Tots Sants i les pastisseries omplen els seus aparadors de panellets. Aquest any el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que a tot el país es vendran uns 850.000 quilos d’aquests dolços, mantenint així les vendes de l’any passat. Una previsió que comparteixen els pastissers de la comarca.

Una massa d’ametlla i sucre barrejada amb clara d’ou, és la base de l’elaboració dels panellets. Amb aquesta base les combinacions són múltiples amb tot tipus de sabors que deixen lloc a la imaginació dels pastissers. No obstant, els panellets tradicionals de pinyons, coco i ametlles són els que més es demanden tal com explica Narcís Ferrer de la Pastisseria Ferrer d’Olot. Tot i així, enguany aquest establiment olotí ha apostat per recuperar els Ossos de Sant. Aquests són uns dolços que tal com explica Ferrer són uns cargolets de massapà farcits.

Per a aquest 2015 la previsió dels pastissers és que les vendes de panellets artesans es mantinguin com les de l’any passat. Tot i així, el fet que Tots Sants cau en diumenge podria ser positiu per les pastisseries. Com és tradicional, durant aquests dies, en les llars garrotxines, els panellets compartiran el protagonisme amb les castanyes.

 

Notícies relacionades:
– La Pastisseria Ferrer aposta pels panellets a favor de la consulta per la diada de Tots Sants d’enguany

Deixa un comentari