L’Ajuntament d’Olot aprova el pressupost del 2016 amb els vots a favor de CiU i PSC, l’abstenció d’ERC i els vots en contra de la CUP i OeC

L’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir els pressupostos del 2016, els primers de l’actual mandat, amb un equip de govern format pel pacte entre Convergència i Unió i el PSC. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor dels dos grups, l’abstenció d’Esquerra i els vots en contra de la CUP i Olot en Comú.

El ple de l’Ajuntament d’Olot celebrat ahir va aprovar els pressupostos del 2016 amb els vots favorables de Convergència i Unió i el PSC, a l’equip de Govern. El pressupost per l’any vinent ascendeix a 28 milions 700 mil euros, 30 milions 900 mil amb la incorporació del pressupostat en els organismes autònoms, com l’Institut de Promoció, el d’Educació o el de Cultura.

Esquerra va trobar a faltar la incorporació de part de les seves propostes, com un pla estratègic per al Nucli Antic o la reforma de l’Escola d’Art. El grup va criticar que només s’hi havien incorporat propostes que coincidien amb el programa de CiU. Per tot això, va abstenir-se en la votació.

A la CUP no li va semblar suficient l’accent sobre les necessitats socials inclòs en els pressupostos de l’equip de Govern. La Candidatura d’Unitat Popular va demanar que els pressupostos es pengessin al web municipal de manera clarificadora per al comú dels ciutadans, i que s’apugés l’aportació en l’àmbit de la cooperació. L’equip de Govern va defensar que els pressupostos per l’any vinent incrementen en un milió d’euros les aportacions en matèria social, i van remarcar algunes novetats, com una reserva per atendre els refugiats i la contractació d’una persona per convèncer els propietaris de pisos buits que els incloguin a la borsa de lloguer social de la ciutat.

La CUP va votar en contra dels pressupostos, així com Olot en Comú, que va reclamar més promoció d’inserció laboral per a les persones majors de 40 anys i la introducció de la tarificació social en alguns serveis de l’Ajuntament, com les escoles bressol o l’Escola Municipal de Música, perquè les famílies paguin en funció de la seva renda. També va proposar que el pressupost de l’Institut de Cultura es gestioni a través d’una entitat de la banca ètica, i que progressivament s’hi vagi afegint tot el pressupost de l’Ajuntament.

El pressupost del 2016 inclou una partida per a la creació d’un espai coworking per promoure l’emprenedoria conjunta, 250.000 euros per al projecte de restauració i serveis de la capella del Montsacopa, 200.000 euros a la reforma de Can Montsà; 150.000 euros per desplegar propostes del pla estratègic del barri de Sant Miquel i 150.000 més per a la millora de la teulada de l’escola Malagrida. També s’hi destinaran 100.000 euros per “dignificar” els entorns del riu Fluvià.

 

Notícies relacionades:
– Les ordenances fiscals aprovades provisionalment al ple d’Olot contemplen l’augment del 4% de l’IBI
– L’equip de Govern d’Olot no renuncia a emprendre el procés participatiu i les obres de reforma del Firal durant el 2016
– L’equip de Govern d’Olot proposa un pressupost de 28,7 milions d’euros amb inversions per al Firal, l’antic hospital i els camps de futbol base