El conseller Santi Vila presenta la segona fase del projecte per inventariar els arbres singulars de la Garrotxa

Després de dos anys d’aturada per manca de finançament, aquest any el projecte per inventariar els arbres singulars de la Garrotxa impulsat pel Parc Natural i Tosca es reemprèn amb el suport de l’empresa garrotxina Noel Alimentària. La presentació de la segona fase del projecte ha anat a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

La segona edició del projecte per inventariar els arbres singulars de la Garrotxa vol detectar els exemplars destacables dels municipis on encara no s’ha fet. Són Argelaguer, Beuda, Castellfollit, Maià, Mieres, les Preses, Riudaura, Sales, Sant Aniol, Sant Ferriol i Tortellà. El projecte vol implantar instruments per protegir els arbres singulars. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, ha remarcat que la iniciativa busca la participació dels veïns de la comarca.

La segona fase del començarà per inventariar els dos roures que van ser trasplantats amb èxit a les instal·lacions de Noel Alimentària el desembre de l’any passat. Joan Boix, director general de l’empresa, ha dit que la sensibilitat vers el territori és una qualitat històrica de la companyia i ha agraït aquesta sensibilitat per part de l’administració. El projecte posa a disposició un blog i el correu electrònic arbres@tosca.cat perquè diferents particulars identifiquin quins són els exemplars singulars de la comarca.

 

Notícies relacionades:
– El conseller Santi Vila dóna instruccions per augmentar la seguretat davant les aglomeracions de vehicles estacionats a la Fageda
– Noel Alimentària aposta pel medi ambient preservant quatre roures centenaris

x