L’Ajuntament d’Olot hissa la bandera espanyola per imperatiu legal

La façana de l’Ajuntament d’Olot ha canviat de fisonomia per imperatiu legal. Des d’aquest migdia, als pals del balcó de la casa consistorial, on tradicionalment no s’hi ha exhibit cap bandera, hi ha hissades les banderes d’Olot, de Catalunya, d’Espanya i de la Unió Europea. L’Ajuntament d’Olot s’ha vist obligat a fer-ho després d’esgotar el termini de la sentència imposada pel jutge a la denúncia interposada per la Subdelegació del Govern espanyol, que instava al consistori olotí a complir la llei en matèria de banderes a les façanes dels edificis públics.

El consistori informa de la sentència en un escrit que ha penjat a la porta de can Joanetes. Allà d’explica que el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha ordenat a l’Ajuntament a complir el requeriment de la Subdelegació del Govern de l’Estat de col·locar la bandera espanyola a la seu consistorial en els termes establerts a la Llei 39/1981, de 28 d’octubre.

D’altra banda, la jutgessa ha desestimat la denúncia que la Subdelegació del Govern espanyol havia interposat contra la quota anual que l’Ajuntament d’Olot aporta a l’Associació de Municipis per la Independència. Se n’ha fet ressò la pròpia associació a través del seu compte de Twitter, que ha adjuntat la sentència emesa per la jutgessa.

 

Notícies relacionades:
– El Consell Comarcal de la Garrotxa compareixerà als jutjats per no col·locar la bandera espanyola a l’edifici
– L’Estat reclama a Olot i les Preses que pengin la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament

Deixa un comentari