Una instal·lació conjunta de Quim Domene i Norbe Fernández dóna el tret de sortida a La Fumarola

Olot escalfa motors per al Lluèrnia. Durant tota aquesta setmana i aquest 2015 de manera exclusiva s’han programat activitats en motiu de l’Any Internacional de la Llum. Totes elles s’agrupen sota el nom de La Fumarola que s’inicia avui mateix i s’ha presentat aquest matí al Teatre Principal d’Olot.

La Unesco celebra aquest 2015 l’Any Internacional de la Llum i l’organització del Lluèrnia ha volgut incloure aquesta celebració dins del festival. Per fer-ho, més enllà de la nit de la llum i el foc, que serà el proper dissabte 7 de novembre, s’ha programat un seguit d’activitats durant la setmana prèvia que comencen avui mateix sota el nom de La Fumarola. Aquesta és una activitat exclusiva per a aquest 2015, tal com ha explicat el director Gerent Lluèrnia, Pep Fargas.

Entre les instal·lacions del Lluèrnia que es podran veure prèviament a la celebració del festival hi ha aquesta del Saló de Descans del Teatre Principal d’Olot. Es tracta d’un encàrrec fet des de l’organització als artistes garrotxins Quim Domene i Norbe Fernàndez i és el que donarà el tret de sortida a La Fumarola a partir d’aquesta tarda. La projecció posa en comú a través del dibuix l’art manual i la tecnologia visual a partir de poemes de Josep Vicenç Foix segons ha explicat el mateix Domene.

La projecció es podrà veure cada tarda de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre. A més d’aquesta instal·lació, durant aquesta setmana prèvia d’activitats hi haurà diverses xerrades i conferències i també concerts. També es podran veure altres intervencions de llum i foc a la Plaça de l’Àngel a partir de dimecres i també al cràter del Volcà Montsacopa i a l’escola Pia a partir de dijous. El programa d’activitats concret es pot consultar al web del festival Lluèrnia.

 

Notícies relacionades:
– Dilluns comencen les activitats de La Fumarola en commemoració de l’Any Internacional de la Llum
– El Lluèrnia amplia una setmana la seva programació, amb Jordi Hidalgo com a Hortolà de la Llum 2015
– El festival del foc i de la llum Lluèrnia es celebrarà el 7 de novembre

Deixa un comentari