L’Ajuntament d’Olot estableix les bases per a subvencionar l’IBI a persones aturades majors de 40 anys

Segons les dades de l’Ajuntament d’Olot, dels aturats que hi havia a la ciutat al setembre del 2015, 1.171 eren persones majors de 40 anys, cosa que representa un 63% del total de desocupats olotins. Amb aquesta dada sobre la taula, aquest matí la junta de govern del consistori ha aprovat les bases per a subvencionar l’IBI a persones aturades de més de 40 anys.

Des d’aquest matí ja està aprovat el reglament de l’Ajuntament d’Olot per a la sol·licitud de subvencions de l’IBI en els casos de persones aturades majors de 40 anys. L’ajuda va destinada a totes aquelles persones de més 40 anys que estiguin a l’atur i hagin estat desocupades com a mínim durant 6 mesos el 2015. També s’hi poden acollir unitats de convivència amb un aturat major de 40 anys i amb uns ingressos totals no superiors a 2,33 vegades l’indicador de suficiència, que per al 2015 és de 569,12 euros mensuals. Per sol·licitar la subvenció de l’impost, s’ha de ser propietari de l’habitatge o bé en el cas del lloguer, el contracte ha d’especificar que l’IBI el paga el arrendatari. El regidor de Promoció de la ciutat de l’Ajuntament d’Olot ha explicat aquest matí que es subencionarà fins a un 90% de l’impost i que la partida destinada en els pressupostos del 2015 és de 10.000 euros, juntament amb la subvenció de l’IBI per a famílies monoparentals. Vayreda ha recordat de per al 2016 la partida destinada és de 20.000 euros.

Les sol·licituds a la subvenció es poden presentar fins al 30 de novembre a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot. En els criteris de valoració obtindran més puntuació aquelles persones amb menors ingressos, els aturats de llarga durada i es donaran punts addicionals a les persones amb discapacitats. En el cas de la subvenció de l’IBI per a famílies monoparentals, que ja s’ha acabat el termini de sol·licitud, s’hi han presentat 13 demandes.

 

Notícies relacionades:
– Les ordenances fiscals aprovades provisionalment al ple d’Olot contemplen l’augment del 4% de l’IBI
– Les famílies monoparentals d’Olot podran optar a recuperar la meitat de l’IBI amb una ajuda de l’ajuntament

x