L’Ajuntament d’Olot veu lògica la rectificació de l’Estat per no treure competències locals en matèria de serveis socials

L’Ajuntament d’Olot veu lògica la rectificació que el Govern de l’Estat ha fet sobre la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local en matèria de serveis socials, atenció primària de salut i educació. Demana que les lleis es facin sobre marcs pràctics i no sobre marcs teòrics des d’un despatx.

L’Ajuntament d’Olot celebra la rectificació que el Ministeri d’Administracions Públiques ha fet sobre l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local en matèria de serveis socials, atenció primària de salut i educació. El consistori olotí no veia lògic que l’administració local pogués perdre aquestes competències per qüestions pressupostàries o per possibles duplicitats. “Era posar portes al camp”, s’ha queixat l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que celebra la rectificació de l’Estat i demana que les lleis es facin sobre paràmetres pràctics i no “sobre el marc teòric des d’un despatx”. Els alcaldes tractaran l’ajornament de l’aplicació de la llei espanyola a l’executiva de l’Associació Catalana de Municipis prevista per demà.

 

Notícies relacionades:
– La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) no s’aplicarà de moment