L’alcalde i regidors de Castellfollit de la Roca es reuneixen amb la directora general de Polítiques Ambientals per trobar solucions per a la cinglera

La cinglera de Castellfollit es troba en un estat de degradació preocupant. Està bruta, mal conservada i moltes plantes invasores s’hi han fet un lloc, perquè des de fa molts anys no se’n fa una neteja apropiada. Aquest és un assumpte important que s’està intentant resoldre i avui s’ha fet el primer pas per posar fil a l’agulla.

Aquest dijous matí, l’alcalde i regidors de Castellfollit de la Roca, s’han reunit amb la directora general de Polítiques Ambientals i amb tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en una primera presa de contactes. S’espera que es comencin a posar les bases de solucions per a la cinglera.

Primera presa de contacte per trobar una solució definitiva per a la cinglera. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals, s’ha reunit amb regidors i tècnics del Parc Natural per començar a buscar solució a un assumpte de gran complexitat.

La cinglera presenta diversos reptes. Hi ha moltes bardisses i també plantes no autòctones que s’hi han fet un lloc. A part, en l’àmbit geològic, ocasionalment hi ha despreniments, que s’han d’intentar reduir al màxim en el temps.

Juntament amb els tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica, regidors i directora general també han visitat la cinglera. Amb això, s’ha donat un primer pas per trobar una solució definitiva per aconseguir una bona conservació d’aquest patrimoni singular i de gran importància per a la Garrotxa.

 

Notícies relacionades:
– Castellfollit de la Roca demana un pla director per conservar la cinglera
– El conseller Santi Vila afirma que caldrà veure qui és responsable que la cinglera de Castellfollit estigui prou neta i conservada
– Es desprèn un bloc de la cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca sense deixar ferits ni danys greus