El projecte ‘Per Catalunya’ dels arquitectes Marc Torrellas i Marta Milà guanya el concurs per una obra homenatge a Lluís Companys

El jardí del cementiri d’Olot acollirà la intervenció artística d’homenatge a Lluís Companys per commemorar el 75è aniversari del seu afusellament. Ahir l’Ajuntament de la ciutat va donar a conèixer la proposta guanyadora del concurs que es titula ‘Per Catalunya’ i està carregada de simbolismes.

Els arquitectes Marc Torrellas i Marta Milà Pascual són els guanyadors del projecte d’intervenció artística en homenatge a Lluís companys. La seva proposta, titulada ‘Per Catalunya’ ha estat escollida com la millor entra la vintena que es van presentar. La proposta presenta una escena on l’espectador entra i no només observa, sinó que també viu una experiència, tal com han explicat els autors del projecte.

La ubicació de la peça serà a l’entorn del cementiri d’Olot. Un indret proposat pels mateixos autors de la peça que volien que el simbolisme i la unió del paisatge i catalanitat anés també relacionat amb l’espai on s’instal·larà.

La intervenció es materialitzarà amb quadre barres verticals d’acer blanc simbolitzant la figura de Lluís Companys i en les que hi haurà escrites quatre frases de l’expresient català. A més de les quatre barres, la peça es complementa amb sis elements d’acer negre, situats davant la peça principal, que escenifiquen els darrers moment de la vida de Companys, el seu afusellament.

La peça en homenatge a Lluís Companys és una proposta que va sorgir del grup municipal d’Esquerra Republicana. El pressupost per a l’execució d’aquesta intervenció artística, tal com s’establia en el concurs, és de 14 mil euros i està previst inaugurar-la abans de les festes de Nadal.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot convoca el concurs per la creació d’una obra artística en homenatge a Lluís Companys
– Olot recordarà la figura de Lluís Companys amb un monument

Deixa un comentari