El ‘Voltolot’ fomenta l’ús de la bici i de la filosofia de compartir recursos a tot Olot

El ‘Voltolot’ és una activitat educativa que va començar ahir a les Escoles Verdes d’Olot. Uns 150 alumnes de secundària de l’Institut La Garrotxa i el Bosc de la Coma i l’Escola Pia van recórrer la ciutat en bicicleta, tot fomentant-ne l’ús i els valors que suposa desplaçar-se en aquest mitjà enlloc d’utilitzar el cotxe.

Aquest és el lema del Voltolot, una iniciativa que vol estendre, sobretot entre els joves, l’ús de la bicicleta, però no només. També vol fomentar la cultura de compartir recursos, ja que les bicis i els cascos no eren dels mateixos estudiants.

Els joves escoltaven les instruccions dels monitors per la complexitat de mobilitzar tantes bicicletes a la via pública. Així, fent rebombori i cridant l’atenció, era com es volia cridar l’atenció de tothom i animar-los a utilitzar aquest mitjà de transport.  De fet, anar en bicicleta per Olot no és cap missió impossible, ja que la orografia ho permet. I els estudiants que participaven a la iniciativa també ho veien una bona manera de fer arribar les bicis a tothom.

En els propers dies la iniciativa també es posarà en marxa amb un centenar d’alumnes de primària de l’Escola Bisaroques i també l’Escola Pia.

Deixa un comentari